Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a különbség a Heets és a nikotinsóval ellátott hevítőrudak között?

Mi a különbség a Heets és a nikotinsóval ellátott hevítőrudak között?

A köztudatban elterjedt Heets és a hevítőrudak, melyek tartalmaznak nikotint nikotinsó formájában sok kérdés övezi, hogy mi is a különbség a két hevített termék között. Nézzük egy kicsit részletesebben.

1. Összetétel


HEETS összetétele Philip Morris szerint:


A szűrő biopolimer fóliával és cellulóz-acetátból készült, mely hasonló a cigarettaszűrőhöz.

A dohánytöltelék valódi dohány válogatott keverékéből készül.

A HEETS papír alatt alumíniumfóliát használnak, hogy megakadályozzák a dohánytöltet begyulladását. Az alumíniumfóliával töltött dohánytöltelék íze nagyon hasonlít a hagyományos cigarettához.

A dohányt csak hevítik és nem égetik el, amely valódi dohányízzel rendelkezik tűz, hamu, cigarettafüst és cigaretta szag nélkül. A glicerint számos fogyasztási cikkben használják (élelmiszer, gyógyszer és kozmetika), és szerepel a jóváhagyott európai élelmiszer-összetevők listáján. Az egészségügyi hatóságok a hevített termékekre is jóváhagyták.


 

HEVÍTŐRUDAK összetétele:


A hevítőrudak különböző gyógynövényes ízzel rendelkeznek, 100%-ban dohánymentes termékek.


A legújabb innováció, alternatíva azoknak a felnőtt dohányosoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról, de továbbra is szeretnék élvezni a dohányzás valódi ízét és a nikotint, valamint a dohányzás elégedettségét a cigaretta füstje vagy hamu nélkül. A hevítőrudak különféle gyógynövények és egyéb növényi anyagok keverékéből áll. Glicerin, cellulóz és a legnagyobb mértékben tealevelekből tevődik össze, élelmiszer-minőségű papírba csomagolva.

Nikotinja bionövényekből és rostokból származik dohánylevél helyett. A nikotinsó gyakorlatilag maga a nikotin egy másik fizikai formában. Kémiai folyamat révén jön létre a dohányból kinyert nikotinból.


2. Nikotin tartalmuk:


A Heets mindegyikében egységesen 0,5mg nikotin tartalom található, míg a nikotinsóval ellátott hevítőrudakban 1,5%-2% nikotinsó található. A hevítőrudak ezért jóval lágyabbak és kevésbé irritálhatja a torkot, mint akár egy hagyományos cigaretta. A nikotinos hevítőrudakban a dohány helyett pedig tealevél van, ezért még kevésbé okozhat kellemetlen torokhatást.


De mi is az a hevítőrúd?


A hevítőrudak gyártói úgy gondolják, hogy a 100%-ban dohányzásmentesség a jövő.

Egészségesebb megfontolásból az elmúlt években sok dohányos áttért a cigarettáról a hevített termékekre. De a hevítőrudak sok ember számára nem helyettesíti a cigarettát, mivel nem nyújt igazi dohányzási élményt, és az íze egészen más, mint a dohányé. A gyártók folyamatosan azon dolgoznak, hogy olyan hevítőrudakkal rukkoljanak elő, amik kiválthatják a hagyományos cigarettát. Ilyen például a nikotinsóval ellátott tealevél alapú hevítőrudak is.

A hevítőrudak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy élvezzék, és úgy érezzék, elszívják a cigarettát anélkül, hogy belélegeznék a káros égett dohányt. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert a dohánymentes hevítőrudak. Például a Genmist gyógynövényes hevítőrúd is a listán szerepel. Az ilyen gyógynövényes hevítőrudak teljesen dohánymentesek és kátránymentesek, nikotint pedig nikotinsó formában tartalmaznak.


Hogyan használjuk a hevítőrudakat?

A hevítőrudat egy hevítő eszközbe, például az IQOS-ba kell helyezni,( de a hevítőrudak Magyarországon kapható legtöbb hevítőkészülékkel kompatibilisek), amely egy fűtőpálcika segítségével melegíti fel a hevítőrudat. 300 ℃-ra melegítve vízgőz képződik, amely többnyire nikotinsót és ízesítőt tartalmaz. A nikotinos vízgőz áthalad a szűrőn, így meleg, kellemes pára kerül a szájba.


 

Miért válaszd a hevítőrudat?


A fent leírtak szerint a hevítőrudakat inkább felmelegítik, mint meggyújtják, és így nem keletkeznek káros égett vegyi anyagok. Sőt tilos meggyújtani a hevítőrudakat. Használatuk sokkal kisebb kockázattal jár, hiszen nincs bennük dohány. Ellentétben a cigarettával, a hevítőrudaknak nincs szaguk, nem marad dohánymaradvány a fogakon, a hajadon és az ujjaidon nem érezhető visszamaradt dohányszag sem.

A hevítőrudaknak, különösen a Genmist, Sunday, Molix legnagyobb előnye, hogy sokkal egészségesebb és biztonságosabb dohányzási alternatívát kínál azoknak a felhasználóknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról, de továbbra is szeretnék élvezni a dohányzás érzését dohánymentesen és a nikotinról sem mondanának még le.

 

Az oldal tetejére