Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hevítőkészülékek Magyarországon

Hevítőkészülékek Magyarországon

A dohányfüstmentes élet jó alternatívája lehet, ha a füstölgő cigarettákat lecseréljük egy elegáns, vagy épp vagányabb megjelenésű hevítőkészülékre. Kisebb helyet foglal, mint egy cigarettás doboz, szemrevalóbb és persze nem utolsó sorban használatuk kevésbé káros, mint a jó „öreg”, számos ártalmas anyagot kibocsátó cigarettáé.


Ehhez meg kell találnod a Te ízlésednek megfelelő hevítőrudakat. A kínálatban például találhatsz nikotinsót tartalmazót és nikotinmenteset is egyaránt. Azonban ezek meggyújtása önmagukban tilos és veszélyes. Ahhoz, hogy élvezni tudd az ízüket, szükséged lesz egy hevítőkészülékre. 


Hogyan is működnek a hevítőkészülékek? Hogyan kezdheted el használni a hevítőrudakat? Nézzünk szét együtt a dohányhevítők világában

Hevítőkészülékek működése


A Heat-Not-Burn az a technológia, amellyel a hevítőkészülékek működnek. Ez azt jelenti, hogy a hevítőrúdban lévő töltetet nem égéssel, hanem hevítéssel melegíti föl a készülék, így nem keletkezik füst és az égés során képződő káros melléktermék sem. Azt le kell azonban szögeznünk, hogy ezek továbbra sem az egészséges változatai a dohányzásnak, hiszen olyan nem létezik, mégis sokkal-sokkal kevésbé káros alternatívájául szolgálhatnak.


Minden hevítő eszköz ezt a technológiát használja, apró különbségekkel. Abban viszont mind megegyezik, hogy a hevítéshez energia előállítása szükséges. Így fontos figyelembe venni, hogy ezeket tölteni szükséges, akár a telefonunkat. Ahogy a mobilok esetében, úgy itt is a különböző hevítőkészülékek akkumulátorainak kapacitása eltérő lehet. 


A működésük alapvetően mindegyiknek azonos: bekapcsolás; hevítőrúd behelyezése a készülékbe a leírásnak megfelelően; hevítés elindítása; amikor kész, a készülék jelez; használat; hevítés végén a készülék szintén jelez; kikapcsolás.


A hevítőkészülékek piaca


A hevítőkészülékek piaca mára sok választási lehetőséget biztosít. Érdemes utána járni, milyen opciók közül válogathatsz. Például találhatsz olyan változatot, amelyik pengével és olyat is, amelyik tűvel hevíti a kiválasztott rudat. A töltés fajtájától függhet az ideális hevítési hőmérséklet. A töltetek ízének maximális kiélvezéséhez pedig hozzájárulhat, ha a hevítés mértékét szabályozni tudjuk.


Rosszul választani nem tudunk, mert a forgalmazott hevítőrudak zöme kompatibilis a legtöbb hevítőkészülékkel. Így érdemes a saját prioritásunkat, ízlésünket figyelembe venni. A fentieken túl nem elhanyagolható szempont még az se, hogy mi az elvárásunk ár-érték arányban? 


Segítségül az alábbiakban sorra veszünk néhány hevítőkészülék márkát, amelyek hazánkban is rendelkezésre állnak.


Népszerű hevítőkészülékek hazánkban


HiTaste

hitaste hevítőkészülék

Az egyik legkedveltebb márka országunkban. Független gyártó, ami azt jelenti, hogy csak hevítőkészülékek gyártásával foglalkozik, így a legtöbb töltettel kompatibilis. Egy töltéssel körülbelül 12 db „cigaretta” elszívására alkalmas. Gyártása Kínában történik, de ettől ne rettenjünk el, hiszen ennek a technikának az otthona az ázsiai terület, és itt a legfejlettebb a heat-not-burn technológia. Másik nagy előnye lehet a terméknek, hogy öntisztítást végez, így nem szükséges manuálisan szétszedni és kitakarítani a készüléket. A hevítés hőmérséklete szabályozható a legtöbb típusánál.
 


Coolplay

Coolplay hevítőkészülék

A Coolplay a Suorin testvérmárkája és a termékek gyártását szintén Kínában végzik. Teljes töltéssel körülbelül 15 töltet elfogyasztása lehetséges. A márka elegáns kivitelezést és kiváló minőséget ígér a felhasználónak. A cégcsoport egyszer használatos és újra felhasználható tokokat is gyárt. A piacon fellelhető legtöbb töltethez szintén kompatibilis. A piaci versenytársakhoz képest már kedvezőbb áron is hozzájuthatunk néhány termékéhez.

 


Lambda

Lambda hevítőkészülék

A Lambda termékek nagyobb akkumulátor kapacitással bírnak, így náluk típustól függően 20-40 hevítőrúd elszívása is lehetséges egy töltéssel. Hőmérséklet szabályozás is elérhető az öntisztító funkciója mellett. A hevítéshez használt penge titán-acél ötvözetből készül, ami által szinte törhetetlen. Élénk színek és elegáns design jellemzi a kivitelezést. A kereskedelemben megtalálható legtöbb hevítőrúddal kompatibilis.

 


Pluscig

Pluscig hevítőkészülék

A Pluscig cég szintén kínai székhellyel rendelkezik és hosszú évek óta jelen van ebben az iparágban. Ázsia területén szereztek népszerűséget, viszont manapság Európában is egyre elterjedtebb a jelenlétük. Számos típus közül választhat az érdeklődő, így az árfekvésük is széles palettán mozog. Mind nagy akkumulátor kapacitással bírnak, így átlagosan 30 szálat lehet elszívni, míg újra szükségessé válik a töltésük. A hevítés szabályozása ennél a márkánál is megtalálható. A hevítőrudak legtöbbjével együtt alkalmazható.


 


Összegzés

Reméljük segítségül szolgált ez a kis áttekintő a gyorsan fejlődő hevítőkészülékek világában.


 

Az oldal tetejére