Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért lehet jobb alternatíva a dohányzás helyett a nikotinsóval ellátott hevítőrúd?

 Miért lehet jobb alternatíva a dohányzás helyett a nikotinsóval ellátott hevítőrúd?

A dohányzásról való leszokás egy komoly elhatározás, akarat és kitartás eredményeként érvényesülhet. De mi van akkor, ha a kezdetekben mégis a nikotin okozta függőség felülkerekedik? A nikotinsó tartalmú hevítőrudak olyan egészségesebb megoldást nyújthatnak, amivel megkönnyíthetjük a kezdeti lépéseket.

 

Sajnos a hagyományos cigarettáról való leszokás nem megy egyik pillanatról a másikra. A folyamat soha sem könnyű. Sokszor a nikotin iránti vágy megnehezíti az áttérést. A nikotinmentes hevítőrudak mellett ezért fontosnak tartottuk, hogy egy olyan termékpalettával szolgáljuk ki a leszokni vágyókat, amik még tartalmaznak nikotint, de dohányt nélkül, hogy ezzel is már egy egészségesebb lehetőséget kapjanak azok, akik már a cigarettaszagtól és kellemetlenségétől lemondanának.

Az égetett dohánnyal szemben a hevített dohány vagy éppenséggel az e-cigaretta liquid-je kevésbé kártékony. De a dohányt is elhagyva a tealevél alapú hevítőrudak, amik tartalmaznak nikotint nikotinsó formájában sokkal lágyabbnak bizonyultak és kevésbé irritálónak fogyasztás alapján, mint a nagy mennyiségű nikotin tartalmú hevített dohányok vagy liquid-ek. Így, ha még a nikotin okozta függőség jelen van életedben kiváló alternatívaként használható a dohánylevélből kivont nikotinsó tartalmú hevítőrúd.

 

Mi az előnye a nikotinsó tartalmú tealevél alapú hevítőrudaknak?

Az e-cigaretta és a hevített dohány tartalmú termékeknek a nikotin tartalma intenzív már-már torok irritációt okozhat. A hevítőrudakban a nikotinsó sokkal kevesebb és lágyabb, az enyhe mentol tartalom pedig még csökkentheti ezt az irritációt.

A nikotinsó hozzáadása természetes folyamatként segíthet a dohányzási élmény megtartásában. Könnyebben szívódik fel a vérben ezért kis mennyiségben is elegendő lehet a nikotin okozta vágy csökkentésében, ami következtében nincs is szükség jelentős mennyiség elszívásához a hasonló hatás elérése érdekében. Ennek köszönhetően akár gazdaságosnak is mondhatjuk, hiszen kevesebb szálra lehet szükségünk, hogy enyhítsünk a cigaretta utáni sóvárgásunkon.

Természetesen teljesen egészségesnek nem mondható, hiszen tartalmaz nikotint, de kevésbé veszélyes a szervezetre, hiszen nincs benne dohány, nincs égés következtében felszabaduló vegyi anyag. Természetes előállításnak köszönhetően a függőséget okozó tulajdonságán kívül nem tartalmaz más káros anyagot.

A nikotinsó témájáról itt olvashatsz bővebben.

 

 

Miért lehet ideális választás a nikotinsó tartalmú hevítőrúd?

Azoknak lehet jó választás, akik már a cigarettát lecserélték, de most a Heets helyett keresnek alternatívát, amiben kevesebb a nikotin tartalom és már dohányt sem tartalmaz. Az élmény ugyan az lesz a nikotinos hevítőrudak használata által, de már tealevél alappal. A hevítőrudak hevítőkészülékkel kompatibilisek, így ha a Heets-ről lemondanál, akkor gazdaságosnak is mondható a váltás, hiszen nem kell új készüléket beszerezned.

Azoknak is ajánljuk a nikotinsó tartalmú hevítőrudakat, akik ugyan már letették a cigarettát, de még a nikotin okozta függőség miatt rágyújtanak, így soha véget nem érő körforgásban maradnak a leszokás és a dohányzás között. Kiegészítő megoldásként, ha megint rá akarnál gyújtani, használd inkább a nikotinsós hevítőrudat. Gyorsabban felszívódik így a hatás ugyan az maradhat, de már a rendes cigit nem fogjuk kívánni. 

 

A leszokás sosem könnyű. Ha már az elhatározás megszületett és megszabadulnánk a kellemetlen szagoktól, akkor nyújthatnak segítséget a hevítőrudak. Természetesen a legjobb leszokási módszer, ha teljesen elvágjuk a dohányzáshoz kötődő viszonyunkat. Ilyen esetben, ha csak a mozdulattal enyhítenénk a nehézségeken, akkor ajánljuk a nikotinmentes hevítőrudakat, amikor már a nikotin függőséget is legyőztük.

 

A tealevél alapú hevítőrudak legtöbb esetben ízesítettek. Sokféle ízkombinációkban elérhetőek, így mindenki megtalálhatja kedvére valót, amivel a leszokási időszakban segítséget kaphat.

 

Az oldal tetejére