Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Korlátozások alá eshet a gyógynövényi hevítőrudak forgalmazása

Korlátozások alá eshet a gyógynövényi hevítőrudak forgalmazása

2022. 05. 20. 09:02:51
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a dohánymentes hevítőrudakkal kapcsolatban jogszabály-módosítást készít elő. A módosítás lényege, hogy a most törvényi szabályozás alól mentes, dohányzást imitáló hevítéssel fogyasztható gyógynövénytermékek definíciója is bekerüljön jogszabályba, ahol is nikotintartalomtól függetlenül valamennyi hevítőrúd értékesítését szabályozzák. A jogszabály-módosítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy azután csak dohányboltokban forgalmazhatók a gyógynövényes hevítőrudak, attól függetlenül, hogy tartalmaznak-e nikotint vagy sem.
A függőség fogalma - Mikor beszélhetünk függőségről?

A függőség fogalma - Mikor beszélhetünk függőségről?

2022. 05. 03. 10:20:29

Hozzászokás, ragaszkodás, szükséglet, idegen eredetű kifejezéssel élve addikció, dependencia...

Nem véletlen, hogy ilyen sokféleképpen ki tudjuk magunkat fejezni a témában, hiszen számos embertársunkat érinti ez a probléma. A függőség fogalma tehát rengeteg mindenkit foglalkoztat, vagy azért, mert maga is valamilyen függőségben szenved, vagy esetleg azért, mert szeretne segíteni rokonán, barátján, ismerősén.

Cikkünkben tüzetesen megvizsgáljuk, hogy a függőség fogalma pontosan mit takar, mik válthatják ki magát az állapotot, hogyan küzdhetünk ellene.

A számos függőséget okozó tevékenységek közül kicsit bővebben is kitérünk a nikotin függőségre.

Lássuk hát, mit érdemes tudni a témában!

Dohányzás káros hatásainak csökkentése

Dohányzás káros hatásainak csökkentése

2022. 03. 15. 18:28:47

Azok, akik szeretnének leszokni a dohányzásról, de nagyon nehezen megy nekik, címünk láttán talán felkaphatják a fejüket.

Magadra ismersz? Biztosak vagyunk benne, hogy számtalan kérdésre szeretnél választ kapni, melyek a téma kapcsán merültek fel Benned…

Létezik ilyen, hogy csökkentsük a dohányzás káros hatásait? Talán mégse kell leszoknom a cigizésről? Vajon mit takar valójában, hogy a dohányzás káros hatásainak csökkentése, milyen mértékben csökkenthetném a veszélyeket? Ezekről a kérdésekről és még számtalan egyéb fontos tényről lesz szó a cikkünkben, ha felkeltettük az érdeklődésedet, tarts velünk!

Nikotinos hevítőrúd aromák és ízek

Nikotinos hevítőrúd aromák és ízek

2022. 03. 05. 11:43:22

Milyen nikotinos hevítőrudak érhetőek el áruházunkban? Mi a különbség a márkák és ízek között? Segítünk eligazodni, hogy ki tudd választani a kedvencedet.

Hevítőkészülékek Magyarországon

Hevítőkészülékek Magyarországon

2022. 02. 07. 15:42:33

A dohányfüstmentes élet jó alternatívája lehet, ha a füstölgő cigarettákat lecseréljük egy elegáns, vagy épp vagányabb megjelenésű hevítőkészülékre. Kisebb helyet foglal, mint egy cigarettás doboz, szemrevalóbb és persze nem utolsó sorban használatuk kevésbé káros, mint a jó „öreg”, számos ártalmas anyagot kibocsátó cigarettáé.


Ehhez meg kell találnod a Te ízlésednek megfelelő hevítőrudakat. A kínálatban például találhatsz nikotinsót tartalmazót és nikotinmenteset is egyaránt. Azonban ezek meggyújtása önmagukban tilos és veszélyes. Ahhoz, hogy élvezni tudd az ízüket, szükséged lesz egy hevítőkészülékre. 


Hogyan is működnek a hevítőkészülékek? Hogyan kezdheted el használni a hevítőrudakat? Nézzünk szét együtt a dohányhevítők világában

Nikotinmentes hevítőrúd aromák és ízek

Nikotinmentes hevítőrúd aromák és ízek

2022. 01. 24. 20:52:43

Milyen aromákban elérhetőek a nikotinmentes hevítőrudak és miben különböznek márka szerint? Adunk egy kis segítséget, hogy ki tudd választani a számodra legjobbat.

Top 5 nikotinmentes hevítőrúd

Top 5 nikotinmentes hevítőrúd

2022. 01. 21. 18:25:38

A nikotinmentes hevítőrudak előnye, hogy egészségesebb alternatívát kínálhatnak azok számára, akik szeretnének leszokni a hagyományos dohányzásról, de megtartanák a dohányzás általi mozdulatot. Összeszedtük a top 5 hevítőrúd ízt, amik a legjobbnak bizonyultak.

 

 Miért lehet jobb alternatíva a dohányzás helyett a nikotinsóval ellátott hevítőrúd?

Miért lehet jobb alternatíva a dohányzás helyett a nikotinsóval ellátott hevítőrúd?

2022. 01. 07. 18:20:20

A dohányzásról való leszokás egy komoly elhatározás, akarat és kitartás eredményeként érvényesülhet. De mi van akkor, ha a kezdetekben mégis a nikotin okozta függőség felülkerekedik? A nikotinsó tartalmú hevítőrudak olyan egészségesebb megoldást nyújthatnak, amivel megkönnyíthetjük a kezdeti lépéseket.

 

Mi a különbség a Heets és a nikotinsóval ellátott hevítőrudak között?

Mi a különbség a Heets és a nikotinsóval ellátott hevítőrudak között?

2021. 12. 27. 06:00:00

A köztudatban elterjedt Heets és a hevítőrudak, melyek tartalmaznak nikotint nikotinsó formájában sok kérdés övezi, hogy mi is a különbség a két hevített termék között. Nézzük egy kicsit részletesebben.

A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás veszélyei

2021. 12. 20. 18:40:36

Régóta cigarettázol már, a dohányfüst téged különösebben sosem zavart, sőt az egészségedre gyakorolt káros hatások sem foglalkoztatnak különösebben?
És mi a helyzet a környezetedben élőkkel? Azokkal, akik bár nem dohányoznak, mégis kénytelenek elviselni a cigarettafüstöt és annak kellemetlen, káros hatásait?
Rendkívül fontos tisztában lennünk vele: a cigarettafüst nem csak azok egészségét rombolja, akik dohányoznak.

Hevítőrúd: A 4 legfontosabb tudnivaló

Hevítőrúd: A 4 legfontosabb tudnivaló

2021. 12. 08. 11:10:13

Ha új felhasználója vagy a hevített termékeknek, vagy azon gondolkozol, hogy a hagyományos cigarettáról a füstmentes élményre váltsál, akkor biztosan lesz néhány kérdésed. Összegyűjtöttük tehát a 4 legfontosabb dolgot, amit tudnod kell, mielőtt belevágnál az új ízélménybe.

Dohányzás és a köhögés avagy, COPD

Dohányzás és a köhögés avagy, COPD

2021. 11. 24. 18:59:27
A dohányosok sokszor észre sem veszik magukon, hogy mennyiszer köhögnek, köhécselnek. A köhögést azonban igenis nem szabad elbagatellizálni, ugyanis akár krónikus tüdőbetegséget is jelezhet, amit minél előbb ajánlatos kezeltetni. 
Az oldal tetejére