Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a heat-not-burn?

Ha lefordítjuk ezt a kifejezést akkor azt jelenti, hogy melegített és nem égetett. A legfontosabb a technológiával kapcsolatban, hogy használója égéstermék nélkül is élvezheti a dohányzást és e mellé nem lesz büdös. Fontos, hogy használója nikotin nélkül és a legkárosabb elem a füst nélkül is tud élni szenvedélyének. Mi kizárólag nikotin és dohány mentes hevítőrudakat értékesítünk amelyek többsége olyan különleges aromával és zamattal bírnak ami újrafogalmazza hevítőrúd használatot. Ezzel egészségesebb alternatívát nyújtunk azoknak akik a dohányzás szenvedélyének élnek. A hevítés hatására jóval kevesebb káros anyag kerül kibocsátásra, mintha egy rendes cigarettát szívnánk el. A szerkezet hevítés miatt az egységnyi káros anyag kibocsátása sokkal kisebb mintha egy cigarettát szívnánk el. A legfontosabb különbség, hogy nem 600°-on égeti benne lévő tartalmat a hevítő hanem csak 350°-on.

 

Hogyan működik?

Az ANITA, GENMIST, HEALCIER és DARLINGS márka termékei is kompatibilisek a legtöbb ismert hevítőkészülékekkel. (IQOS, Ibuddy, Ploom Tech, QOQ) TILOS MEGGYÚJTANI!

 

Mégis mit tesznek a nikotinmentes hevítőrudakba, hogy ez így működik?

A legfontosabb összetevő az a tea.

A teljesség igénye nélkül borsmenta olajat, mentolt és gyümölcs kivonatokat tartalmaznak. Bizonyos márka termékei növényi glicerint, fekete teát, cellulózt, vizet és egyéb természetes aromákból plusz tartósítószerekből áll. Természetesen minden termék alatt a pontos leírás is megtalálható.

 

Mi van a nikotintartalmú hevítőrudakban?

Itthon a dohányboltokon kívül tilos dohányterméket árulni, így jogosan merül fel a kérdés, hogy az általunk forgalmazott Genmist termékekben hogyan fordulhat elő nikotin? Pofonegyszerű a válasz, ami az ide vonatkozó hivatalos szervek állásfoglalását illeti, mivel nincs benne dohány.. ezért nem minősül dohányterméknek.

Miért? Mivel a töltetben lévő nikotin az nikotinsóból származik és nem pedig a dohányból, mint a megszokott ehhez hasonló termékekben.

 

Teljesen veszélytelenek ezek a termékek?

Amennyiben azt a terméket vásárolod amiben van nikotin, úgy annak van némi kockázata.

Úgy képzeld el, mint egy spektrumot, aminek ha a jobb végén helyezkedik el a hagyományos cigaretta, akkor a baloldali végéhez közelebb található ez az alternatív megoldás, de nem a legvégén! Azt azonban kijelenthetjük, hogy a nikotinmentes verzió mindig egészségesebb döntés!

Ez egy alternatív megoldás egy olyan skálán ahol a dohányzás és a dohánytermék fogyasztása a legrosszabb döntés és ahogy haladunk a kevésbé kockázatos illetve egészségesebb megoldás felé.. na valahol ott találod meg félúton a nikotinsóval ellátott terméket és teljesen a másik oldalon a nikotin mentes verziót.

Segíthet a leszokásban ez a termék csoport?

A dohányzás mint addikció egy nagyon kemény ellenfél és rengetegen szeretnének leszokni. Ennek a dolognak az első lépése lehet, hogy helyettesíti a nikotinmentes gőzzel ezt a szokást. A statisztikák alapján rengetegen váltottak alapvetően az IQOS-ra, amivel csökkentették a nikotin mennyiséget (ez a legnépszerűbb dohányhevítő készülék a világon) viszont azt gondolom, hogy ez csak az első lépcső ebben a folyamatban. 

Fontos, hogy a leírásnak megfelelően és pontosan kell használni ezeket készülékeket. Megfelelő időt kell hagyni a hevítőnek, hogy felmelegítse a töltetet és ha lehet a kész állapot után még fél vagy egy percet kell várni, hogy az aroma megfelelően kijöjjön. A részletekben rejlik az, hogy valaki milyen gyorsan tud átszokni vagy teljesen leszokni a dohányzásról.

Van e olyan korosztály akikre esetleg veszélyes lehet?

A felmérések és statisztikák alapján nincs olyan adat ami azt igazolná, hogy bárkire is veszélyesebb lenne, viszont fiataloknak nem ajánljuk a használatát.

Ha nem tudod a töltetet a hevítőbe helyezni akkor vizsgáld meg a következőket:

• van e maradék dohány a hevítőben?

• mikor takarítottad utoljára a hevítőt?

• a hevítő teteje / kupakja jól rajta van e a hevítőn?

Mi a legfőbb különbség nikotinmentes hevítőrúd és az e-cigi között?

Egyik termék sem tartalmaz dohányt, de mivel a dohánylevélből nyerik a folyadékot az e cigihez, így tartalmazhat nikotint. Ezek után még az e cigiben lehet glicerin, propilén-glikol plusz különféle aromák. 

Az oldal tetejére